Materii prime și materiale

Construcții

Placa galbena de cofrare

Panourile de cofrare din trei straturi, din lemn masiv, sunt realizate din trei straturi de lemn de molid sau brad care sunt lipite între ele. Stratul exterior este alcătuit din lamele lipite pe lăţime, care se desfăşoară în lungime, în timp ce stratul mijlociu este format din secţiuni din lemn care sunt configurate transversal şi sunt încadrate de şinele frontale şi longitudinale. Cu acest tip de structură obţinem o rezistenţă adecvată la îndoire a panoului.

Grinda de cofrare

Grinzile fabricate cu extremă atenţie îşi dovedesc zilnic eficienţa, pe numeroase şantiere putând fi utilizate în orice situaţie. H20 top şi H20 eco sunt nume cunoscute în întreaga lume şi reprezintă alegerea potrivită pentru orice aplicaţie. Grinzile H20 sunt grinzi de cofrare din lemn şi sunt prevăzute pentru utilizarea în schele portante şi cofraje; folosirea lor pentru încărcări mai mari (de ex. grinzi prefabricate) este totuşi interzisă.

Tego

Utilizat în construcții pentru cofrare, placajul filmat este un produs realizat din foi de furnir încleiate cu adeziv special pentru a rezista într-un mediu cu mare umiditate, având aplicat pe ambele fețe film fenolic. Poate fi fabricat cu o față antiderapantă, ideal pentru placarea punților interioare de camioane, nave sau platforme speciale. Esențele lemnoase folosite pentru miez: plop sau mesteacăn.

Cofraje metalice

Cofraje modulare din aluminiu sau oţel “Jean Four”, produse în Franţa cu feţe din tego mesteacăn de 15 mm grosime. Accesorii şi dispozitive de siguranţă complete. Versatilitate ridicată, montare pe verticală şi orizontală, stivuibile. Proiectate pentru realizarea zidurilor , subsoluri, clădiri rezidenţiale, agricole şi industriale în condiţii de siguranţă completă. 

Popi metalici

Popul este un sistem de susţinere standard, uşor, din oţel: cel mai folosit în Romania. Datorită rezistenţei, este folosit în domeniul susţinerii structurilor. Popii sunt vopsiţi, in general în roşu, dar pot fi si zincaţi. Datorită găurilor situate pe tubul interior pot să atingă extensii care variază de la 50 la 500 cm. Sunt compatibili cu majoritatea accesoriilor altor cofraje şi planşee.

Accesorii cofrare

Accesoriile pentru panourle de cofrare sunt esentiale pentru consolidarea peretilor cofrati cu panouri galbene. Sunt disponibile in aproape toate lungimile, in functie de grosimea peretelui. Unele din aceste produse sunt consumabile, drept urmare raman in structura peretelui. Folosirea accesoriilor pentru panourile de cofrare duc la prelungirea ciclului de viata al acestora.

Decofrol

Este un ulei decofrant, de culoare brun roşcat, obţinut prin omogenizarea amestecului format din uleiuri minerale biodegradabile. Efectul de desprindere datorat proprietăţilor fizico-chimice permite obţinerea de suprafeţe curate şi netede ale betonului , nerămânând beton pe cofraj după îndepărtarea acestuia.  Există 2 tipuri: Concentrat care se diluează cu apă şi Decofrol Oil B, care se foloseşte ca atare.

Cherestea constructii

Datorită experienţei îndelungate, LAPROM ROMANIA vă oferă cheresteaua de răşinoase ce satisface nevoile dvs. actuale şi viitoare. Gama de cherestea comercializată de noi presupune materie primă de înaltă calitate şi servicii complementare excepţionale. Avantajele competitive ale LAPROM ROMANIA sunt practic calitatea deosebită a mărfii şi costul total viabil pentru clienţii noştrii.

OSB 3

Plăcile de OSB (Oriented Strand Board) sunt panouri pe bază de lemn stratificat format din așchii de lemn lungi, subțiri și orientate, care sunt lipite împreună cu o rășină sintetică. Așchiile sunt presate împreună în straturi, fețele având așchii lungi de aproximativ 100 mm orientate longitudinal, miezul având așchii dispuse perpendicular, cu lungime cuprinsă între 5 – 50 mm. 

LVL

Laminated veneer lumber (LVL) este un produs realizat din 7 sau mai multe foi de furnir de aproximativ 3 mm grosime, încleiate la temperatură ridicată, formând un panou cu grosime mare, cu un grad de rezistență ridicat, putând fi utilizat atât în industria mobilei (scări, uși, ferestre, canapele), cât și în construcții (podele, acoperiș, grinzi, etc.).

Materii prime și materiale

Mobilă & Ambalaje

Placaj mesteacan

Placajul este un semifabricat din lemn, realizat din foi de furnir suprapuse perpendicular foaie pe foaie, încleiate sub presiune. Cu o specificație largă, placajul are o gamă largă de utilizare, precum mobilier, ambalaje, amenajări interioare, construcții etc.

Placaj plop

Placaju de plop este un semifabricat din lemn în formă de placă de diferite dimensiuni, realizat prin încleierea sub presiune înaltă a unui număr de foi de furnir de plop suprapuse, folosit la fabricarea mobilei, a ambalajelor, a ambarcațiunilor, jucării, construcţii, industria automotive, etc. 

Placaj pin

Placajul de pin este un semifabricat din lemn în formă de placă de diferite dimensiuni, realizat prin încleierea sub presiune înaltă a unui număr de foi de furnir de pin suprapuse, folosit în industria fabricării ambalajelor, a ambarcațiunilor, construcţii, industria automotive, etc. Are un spectru larg de utilizare.

PFL

Plăcile din fibre de lemn (PFL) sunt semifabricate superioare din lemn, obținute prin încleierea și presarea rumegușului delemn, prin procedeu umed sau uscat. Acesta rezultă din prelucrarea lemnului (deșeurilor de lemn) care nu poate fi întrebuințat altfel, implicit având valoare mică. 

HDF

Placa din fibre lemnoase cu densitate înaltă (HDF) este o placă compozită fabricată din fibre lemnoase legate cu răşină, prin aplicarea de înaltă presiune şi căldură.

MDF

MDF (placă din fibre lemnoase cu densitate medie) este un produs compus din fibre de lemn amestecate cu rășină și adeziv sub formă de panouri presate la temperaturi ridicate. Este un material versatil și poate fi ușor prelucrat și finisat (MDF vopsit, MDF furniruit, MDF înfoliat, MDF melaminat).

PAL

PAL (placă aglomerată din lemn) este un produs stratificat fabricat din aşchii de lemn, resturi de la fabricarea de cherestea, sau chiar rumeguş şi o răşină sintetică sau alt liant adecvat, ce formează prin presare la temperaturi ridicate o structură stratificată, cu un strat de mijloc rezistent şi straturi de suprafaţă fine. PAL-ul este mai uşor decât lemnul, iar costurile de prelucrare sunt mai mici, în timp, PAL-ul a început să înlocuiască multe piese de mobilier care erau fabricate din lemn masiv, după tehnici tradiţionale. 

OSB 3

Plăcile de OSB (Oriented Strand Board) sunt panouri pe bază de lemn stratificat format din așchii de lemn lungi, subțiri și orientate, care sunt lipite împreună cu o rășină sintetică. Așchiile sunt presate împreună în straturi, fețele având așchii lungi de aproximativ 100 mm orientate longitudinal, miezul având așchii dispuse perpendicular, cu lungime cuprinsă între 5 – 50 mm. Tipurile de rășini utilizate în mod obișnuit includ lianți care dau rezistență la umiditate panourilor de OSB.

LVL

Laminated veneer lumber (LVL) este un produs realizat din 7 sau mai multe foi de furnir de aproximativ 3 mm grosime, încleiate la temperatură ridicată, formând un panou cu grosime mare, cu un grad de rezistență ridicat, putând fi utilizat atât în industria mobilei (scări, uși, ferestre, canapele), cât și în construcții (podele, acoperiș, grinzi, etc.).

Materii prime și materiale

Amenajări

Lambriu

Panoul din pin maritim, este un excelent izolator împotriva zgomotului, frigului şi căldurii, dar mai ales cea mai modernă idee deco a momentului. Poate fi folosit pentru a acoperi pereţi, plafoane, sub-acoperișuri. Și astfel, datorită stilurilor multiple disponibile, puteți decora interioare foarte variate.

Pardoseli

Laprom vă invită să exploraţi o nouă lume unde lemnul, prin tonurile sale călduroase, prin liniile dulci şi subtile, reinventează noţiunea de design. Vă propunem o gamă diversă de culori şi finisaje, din pin maritim şi stejar, care se adaptează celor mai rafinate gusturi în ceea ce priveşte designul locuinţei şi a stilului de viaţă.

Call Now Button